26644x bekeken sinds 17 augustus 2014
Nederlaag in laatste competitiewedstrijd

Teamblog

Nederlaag in laatste competitiewedstrijd

Nederlaag in laatste competitiewedstrijdEen wedstrijd waar we hadden gehoopt nog ergens om te spelen. Het mocht niet zo zijn. De 'prijzen' onderin waren verdeeld. Kocatepe rechtstreekse degradatie en Excelsior'20 en wij nacompetitie voor promotie/degradatie naar de hoofdklasse/1e klasse.

De laatste wedstrijd was tegen BVCB A1. Een team dat het uitstekend heeft gedaan en op een keurige 5e plaats staat. Lekker weer, veld 7, dus prima omstandigheden om een wedstrijd te spelen. Het ging gelijk op en ook nu was aan niets te zien dat zij 5 plaatsen hoger staan. In de 15e minuut was het Daan - terug van weggeweest - die de score opende: 1-0. Gewoon doorduwen en de bal in het doel werken. Niet voor niets onze topscorer. Er leek geen vuiltje aan de lucht en we hadden misschien nog wel recht op meer. Dat kregen we niet. Een te trage omschakeling, een vrije middenvelder en vervolgens een vrije spits betekende 5 minuten voor rust de onnodige gelijkmaker: 1-1.

In de rust was ik hier boos over. We geven te makkelijk doelpunten weg. Dan sta je een keer voor .....

Na rust een zelfde beeld. 2 ploegen die willen voetballen. In de 53e minuut mag Kilian alleen op de keeper af. Maar hij schuift de bal naast het doel in plaats van in het doel. Cruciaal, want de tegenaanval is wel prijs: 1-2. Irritatie bij Enes levert hem geel op. Als team weer uit het veld geslagen en in de 57e minuut profiteert BVCB weer: 1-3. In 4 minuten tijd geen 2-1, maar 1-3. Dan is het natuurlijk niet makkelijk om nog terug te komen. Zonde!

Raul verving Jeremi en we probeerden in ieder geval nog terug in de wedstrijd te komen. Cagri had teveel last van zijn enkel en moest vervangen worden door Tom. Mo kwam ook in de 2e helft regelmatig langs zijn directe tegenstander, alleen lukte het ons niet om tot scoren te komen. Hier moeten we meer uithalen!

Zoals zo vaak wordt dan een uitval van BVCB wel omgezet in een doelpunt: 1-4. Het was het laatste wapenfeit.

We eindigen hierdoor - volgens voetbal.nl - als 11e. Excelsior'20 A1 - Kocatepe GWT (Gestaakt Wegens Tumult). Dit betekent de 1e ronde tegen CKC A1. Eerst thuis, dan uit. Onze eerste uitdaging op weg naar ons doel: behoud in de hoofdklasse. Teamspirit en de absolute wil om te winnen zullen nodig zijn om deze nacompetitie winnend af te sluiten. We gaan voor 3 ronden heren, zaterdag en de week erop ronde 1!

Ronde 2 als je meer wedstrijdpunten hebt dan CKC A1 in de 2 ontmoetingen. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten, is het doelsaldo bepalend. Is dat ook gelijk, dan 2x 15 minuten verlengen en als zelfs dat geen beslissing geeft, dan strafschoppen.

We gaan ervoor mannen!!!
Auteur: Pieter van der Tholen | 04 mei 2015

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in