26644x bekeken sinds 17 augustus 2014
Teamblog

Laatste 10 blogs

DEGRADATIE EEN FEIT

Degradatie een feitHet 1e duel was bij rust - om het makkelijk te maken - 1-3. We stonden dus met 3-1 achter en we starten niet bij 0-0.
Geen Rajko (herstellende van een neusoperatie) en ook geen Sven (hamstringblessure). Dimitri en Mike wel weer aan het trainen, maar niet op tijd klaar. Jeremi afwezig. Aanvulling vanuit de B2 (Daan de Boer, Luc, Sander en Tom) en A4 (Danny).
We starten goed en na 10 minuten schuift Daan de 2-3 binnen. Helaas is het al binnen 2 minuten 2-4. Een aanval over onze linkerkant, waarbij de voorzet bij de 1e paal wordt binnengeschoten.
Die marge geeft CKC meteen weer lucht - wat we ze nu juist niet wilden geven - en ons mentaal een tikkie. Tot de rust blijft het 2-4.
Ook na rust blijft CKC gevaarlijk vanuit de counter. Een goed team met het lastig te bespelen 1-4-4-2 in de kom. Als er af en toe ook nog een vleugelverdediger opkomt, staan er 7 spelers te trappelen om ons pijn te doen. In de 62e minuut wordt het 2-5. Dat was de nekslag. Ons verder pijn doen gebeurde nog in de 90e en 91e minuut, maar dat is meer voor de statistieken.
We degraderen naar de 1e klasse en dat is op zijn zachtst gezegd heel erg jammer.
Lees verder | Auteur: Pieter | 16 mei 2015 | 0 Reacties

CKC DEELT MOKERSLAG UIT!

CKC deelt mokerslag uit!De 1e PD-wedstrijd is achter de rug. Onnodig om aan te geven dat we wel een betere start van de nacompetitie hadden gehoopt. 1-3 verlies. Gelukkig gaat de 1e ronde over 2 wedstrijden en hebben we dus nog steeds kans. 25/75 zeg maar. Zelfs als er maar 1% kans zou zijn, dan maken we nog kans en moeten we er alles aan doen om degradatie te voorkomen. Het is pas over, als het over is. Aanstaande zaterdag zullen we een keer écht alles uit de kast moeten halen om de 2e ronde alsnog te bereiken. Een teamprestatie van jewelste zal nodig zijn om CKC te verslaan met meer dan 2 doelpunten verschil. Maar niets is onmogelijk.
CKC kwam op voorsprong door een te gretige verdedigende actie en het gemis aan rug/ruimtedekking. De bal werd overigens wel goed binnengeschoten. Na rust een prima aanval over de linkerkant en het was Enes die de 1-1 binnenschoof. Eén van de spitsen profiteerde van miscommunicatie tussen Patrick en Sven: 1-2. De 1-3 viel kort voor tijd. Ook die werd goed binnengeschoten.
Nu de wonden likken en zaterdag met goede moed naar Rotterdam.
1 team, 1 taak! Mannen, we gaan ervoor! Kom op!!!
Lees verder | Auteur: Pieter | 10 mei 2015 | 0 Reacties

SVEN JARIG!!!

Sven jarig!!!Onze vieze aanvoerder is vandaag jarig. 18 jaar! Van harte gefeliciteerd Sven en sterkte met de studie!!!
Lees verder | Auteur: Pieter | 06 mei 2015 | 0 Reacties

NEDERLAAG IN LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD

Nederlaag in laatste competitiewedstrijdEen wedstrijd waar we hadden gehoopt nog ergens om te spelen. Het mocht niet zo zijn. De 'prijzen' onderin waren verdeeld. Kocatepe rechtstreekse degradatie en Excelsior'20 en wij nacompetitie voor promotie/degradatie naar de hoofdklasse/1e klasse.

De laatste wedstrijd was tegen BVCB A1. Een team dat het uitstekend heeft gedaan en op een keurige 5e plaats staat. Lekker weer, veld 7, dus prima omstandigheden om een wedstrijd te spelen. Het ging gelijk op en ook nu was aan niets te zien dat zij 5 plaatsen hoger staan. In de 15e minuut was het Daan - terug van weggeweest - die de score opende: 1-0. Gewoon doorduwen en de bal in het doel werken. Niet voor niets onze topscorer. Er leek geen vuiltje aan de lucht en we hadden misschien nog wel recht op meer. Dat kregen we niet. Een te trage omschakeling, een vrije middenvelder en vervolgens een vrije spits betekende 5 minuten voor rust de onnodige gelijkmaker: 1-1.

In de rust was ik hier boos over. We geven te makkelijk doelpunten weg. Dan sta je een keer voor .....

Na rust een zelfde beeld. 2 ploegen die willen voetballen. In de 53e minuut mag Kilian alleen op de keeper af. Maar hij schuift de bal naast het doel in plaats van in het doel. Cruciaal, want de tegenaanval is wel prijs: 1-2. Irritatie bij Enes levert hem geel op. Als team weer uit het veld geslagen en in de 57e minuut profiteert BVCB weer: 1-3. In 4 minuten tijd geen 2-1, maar 1-3. Dan is het natuurlijk niet makkelijk om nog terug te komen. Zonde!

Raul verving Jeremi en we probeerden in ieder geval nog terug in de wedstrijd te komen. Cagri had teveel last van zijn enkel en moest vervangen worden door Tom. Mo kwam ook in de 2e helft regelmatig langs zijn directe tegenstander, alleen lukte het ons niet om tot scoren te komen. Hier moeten we meer uithalen!

Zoals zo vaak wordt dan een uitval van BVCB wel omgezet in een doelpunt: 1-4. Het was het laatste wapenfeit.

We eindigen hierdoor - volgens voetbal.nl - als 11e. Excelsior'20 A1 - Kocatepe GWT (Gestaakt Wegens Tumult). Dit betekent de 1e ronde tegen CKC A1. Eerst thuis, dan uit. Onze eerste uitdaging op weg naar ons doel: behoud in de hoofdklasse. Teamspirit en de absolute wil om te winnen zullen nodig zijn om deze nacompetitie winnend af te sluiten. We gaan voor 3 ronden heren, zaterdag en de week erop ronde 1!

Ronde 2 als je meer wedstrijdpunten hebt dan CKC A1 in de 2 ontmoetingen. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten, is het doelsaldo bepalend. Is dat ook gelijk, dan 2x 15 minuten verlengen en als zelfs dat geen beslissing geeft, dan strafschoppen.

We gaan ervoor mannen!!!
Lees verder | Auteur: Pieter | 04 mei 2015 | 0 Reacties

OVERWINNING ZONDER WAARDE!

Overwinning zonder waarde! Gisteren was de 21e competitieronde. Een overwinning op Kocatepe was noodzakelijk. Dat zou geen moeilijke opgave moeten zijn, want die maakten er de laatste weken een potje van. Niet alleen qua uitslagen (20-0, 15-2, 21-0), maar ook qua samenstelling van het team (vorige week nog 7 C'tjes!). Maar ja, een kat in het nauw maakt rare sprongen en de kans op een overwinning wordt statistisch gezien steeds groter.
Naast de eigen overwinning waren de uitslagen van concurrenten Zestienhoven, De Jonge Spartaan en Excelsior'20 belangrijk. Bij voorkeur 3 nederlagen! Dan maakten we de laatste competitieronde nog kans om onszelf direct veilig te stellen.
Over de wedstrijd aan de Oldegaarde kunnen we kort zijn: een bij elkaar geraapt zooitje tergenstanders die net binnen het halfuur nadat de wedstrijd zou beginnen compleet was, een prachtige goal van Matthijs en uiteindelijk een 1-13 overwinning tegen een tot 8 man gereduceerde tegenstander.
De teleurstelling kwam kort daarna. Zowel Zestienhoven als De Jonge Spartaan hadden gewonnen. Nacompetitie dus.
Volgende week wordt beslist wie er 10e en 11e word. Ook in de 1e klassen zullen de beslissingen vallen en kan het nacompetitieschema ingevuld worden.
De 1e ronde (dubbele wedstrijd) is op 9 en 16 mei. Als we winnen de 2e ronde (dubbele wedstrijd) op 23 en 30 mei. De finale is op 6 juni. Als we de finale winnen, dan blijven we in de hoofdklasse. 1 team, 1 taak: behoud hoofdklasse!!!
Lees verder | Auteur: Pieter | 26 april 2015 | 0 Reacties

HARDE DREUN NA NEDERLAAG

Harde dreun na nederlaagGisteren stond de wedstrijd tegen De Jonge Spartaan A1 op het programma. Een wedstrijd waarin alleen winst telde. Dan zouden we over De Jonge Spartaan heengaan en had je het weer in eigen handen. Nu stonden we 1 punt achter.
Een mooie dag en we mochten op het lekkere veld 7. Gehavend, maar we hadden Jordan van A1 erbij en Tom, Luc en Nigel van B2. Gio zou ná de wedstrijd van A1 aansluiten.
De eerste helft is samen te vatten als teleurstellend. De opbouw, die ons werd gegund verliep stroef en De Jonge Spartaan wachtte af en en loerde op een fout van ons in de opbouw. Aangezien het (zelf)vertrouwen niet heel groot is en het een aantal keren fout ging kroop er angst in de ploeg. Een slechte raadgever met veel onnodig balverlies tot gevolg. Een helft met nog niet eens een handvol kansen aan beide kanten. Een goed schot van de spits van De Jonge Spartaan werd prima naast het doel getikt door Patrick.
In de rust nog eens de lijst met onnodig balverlies doorgenomen en gehamerd op het 'durven' voetballen.
Daar waar je hoopt op een meevaller, kwam de domper. Na balverlies in de opbouw kon één van de spitsen de bal in de rechterhoek van Patrick binnenschieten: 0-1. Ook dat nog!
Na een uur de dubbele wissel: Gio voor Cagri en Nigel voor Mo. Kort daarop moest Jordan vervangen worden. Tom verving hem. In de 70e minuut nog meer tegenspoed. Jeremi schampte amper een speler in de '16', toch een strafschop en rood. Het wegtrappen van de bal tegen een tegenstander leverde hem nog een keer rood op. Een onterechte strafschop en een speler kwijt. De strafschop werd benut. Luc verving daarna Enes. Met 10 man ging het zeker niet minder. Hoewel De Jonge Spartaan natuurlijk nog meer achterover kon leunen en zich ging beperken tot verdedigen en counteren vanuit de omschakeling. Het laatste kwartier schakelden we over naar 1-3-4-2. Kort voor het einde kregen ook wij een strafschop cadeau. Gio pakte uit: 1-2. Zou het dan nog kunnen? Een paar minuten speeltijd, niet meer op de klok. De laatste aanval, een voorzet en helaas kon Jason de bal niet binnenwerken.
Enorme teleurstelling die alleen maar werd vergroot, doordat de andere concurrent Zestienhoven er 3 punten bij had gesprokkeld.
De achterstand op Zestienhoven bedraagt 5 punten, op De Jonge Spartaan 4 punten en Excelsior'20 heeft evenveel punten als wij (ook zij wonnen).
Het is pas klaar als het klaar is. Nog 2 wedstrijden en 6 punten te verdienen. Lukt het niet, dan hebben we natuurlijk altijd nog de promotie/degradatiewedstrijden. We gaan het zien en we gaan onze huid duur verkopen. Ons doel blijft handhaving in de hoofdklasse.
Lees verder | Auteur: Pieter | 19 april 2015 | 0 Reacties

KILIAN JARIG!

Kilian jarig!Kilian is vandaag tegetreden tot de groep van 18-jarigen. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Kilian. Maak het vanavond niet te laat of morgen niet te vroeg. Morgen de battle tegen De Jonge Spartaan!!!
Lees verder | Auteur: Pieter | 17 april 2015 | 0 Reacties

WEER TEKORT TEGEN NIEUWERKERK

Weer tekort tegen NieuwerkerkAfgelopen zaterdag wedstrijd nummer 19. Uit tegen de nummer 3 Nieuwerkerk. Een lastige opdracht, maar we gingen voor minimaal een punt. Geen Dimitri, Mike, Austen, Rajko en Kilian. We hadden precies een elftal met aanvulling van Bilal, Jerad en Jeroen van B1.
Het hoofdveld was prima, het weer minder. Net als in de thuiswedstrijd was er geen groot verschil tussen de nummer 3 en 8 van de ranglijst. We speelden aardig mee. Vanuit een snelle omschakeling scoorde Nieuwerkerk in de 25e minuut. Een aanval over rechts, een scherpe voorzet en de bal werd binnengegleden. Balen en een domper. Tot dat moment hadden we het aardig onder controle. Sven hield het tot 5 minuten voor rust vol, maar moest toen toch echt vervangen worden. Hij had teveel last van een flinke botsing. Jerad verving hem.
In de rust kort wat dingen aangegeven, compliment gegeven voor de teamspirit en dat we nog alle kansen hadden.
Vol goede moed gingen we op zoek naar een goed resultaat.
In de 60e minuut verving Jeroen Michael.
In de 63e minuut kregen we een cadeau van de scheidsrechter. Enes werd gevloerd binnen de 16, maar de bloktackle leek reglementair. Enes gilde blijkbaar overtuigend genoeg om de scheidsrechter naar de stip te doen wijzen. Cadeautjes moet je uitpakken! De strafschop werd prima binnengeschoten door Daan: 1-1.
Lang konden we niet wennen aan de gelijke stand. Vanuit een corner mocht er ongehinderd binnengekopt worden. We waren even de kluts kwijt. 5 minuten later een combinatie over de rechterkant en de lopende speler kon ongehinderd doorlopen en de bal binnenschuiven. In 7 minuten van 1-1 naar 3-1. Erg jammer.
Bilal verving nog de geblesseerde Jeremi.
We bleven ervoor knokken en kregen ook nog wel wat kansjes, helaas lukte het niet om de aansluitingstreffer te maken. Je wint er niets mee, maar 3-2 is nog altijd beter dan 3-1. Het mocht niet zo zijn. Wel complimenten voor de strijdlust en petje af voor Jerad. Hij had al 80 minuten in de benen en toen kwamen daar nog 50 minuten bij. Uiteraard ook dank aan Bilal en Jeroen. Ook prima hun best gedaan!
De Jonge Spartaan en Zestienhoven gingen ons voorbij in de ranglijst en we staan nu op de onveilige 10e plaats.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen De Jonge Spartaan. Een échte 6 puntenwedstrijd. Het enige wat telt is winst.
Kom op mannen, bloed, zweet en vreugdetranen!!!
Lees verder | Auteur: Pieter | 12 april 2015 | 0 Reacties

5E PLAATS BIJ TOERNOOI SMITSHOEK

5e plaats bij toernooi SmitshoekVandaag het zware toernooi bij Smitshoek. 5x 30 minuten tegen sterke tegenstanders. Op papier was VVGZ A1 gelijkwaardig (ook hoofdklasse) en was Smitshoek A2 (2e klasse) voor ons dé ploeg om punten tegen te pakken. Alexandria'66 A1 (2e in de 2e divisie), VELO A1 (9e in de 2e divisie) en Smitshoek A1 (die kennen we maar al te goed en ook hun powervoetbal) zouden een hele zware kluif worden. Later bleek dat VELO A1 er niet was, maar VELO A2 (1e klasse).
De uitslagen:
Smitshoek A1 - A2 1-1 (doelpunt Daan); goed gevoetbald; verdienstelijk gelijkspel, waar we wellicht recht hadden op meer dan 1 punt; pech met de blessure van Rajko.
Alexandria'66 A1 - A2 1-2 (doelpunt Luc; fraaie vrije trap); redelijk gevoetbald; miscommunicatie kost een onnodig tegendoelpunt, jammer.
A2 - VVGZ A1 0-0; matig gevoetbald; 1 punt was het maximaal haalbare.
Smitshoek A2 - A2 1-0; slecht gevoetbald en teveel gemekker op elkaar.
A2 - VELO A2 3-1 (doelpunten Cagri, Daan en Jeremi); redelijk gevoetbald; Jeremi helemaal los als rechtervleugelaanvaller; zijn 1e goal van dit seizoen; pijp aardig leeg bij de meesten.
Uiteindelijk een 5e plaats van de 6.
Nu rust, donderdag lekker trainen en zaterdag de 1e van 4 finales: Nieuwerkerk A1 uit. Een zware opgave, maar het lijkt erop dat dit ons beter afgaat dan op papier eenvoudigere opdrachten.
Lees verder | Auteur: Pieter | 06 april 2015 | 0 Reacties

HOOFDPIJNDOSSIER ZESTIENHOVEN

Hoofdpijndossier ZestienhovenNa de gewonnen wedstrijd tegen Excelsior '20 was een overwinning op een andere directe concurrent Zestienhoven goud waard. Een dubbele 6 puntenwedstrijd. Helaas liep het allemaal anders dan gehoopt. Een kansloze 3-1 nederlaag, een rode kaart voor Rajko en de 4e gele kaart voor Austen.
De staartploegen kruipen weer dichter bij elkaar met nog 4 wedstrijden te gaan. De directe degradant - nummer 12 - is inmiddels een feit: Kocatepe. De nummers 10 en 11 moeten nacompetitie spelen.
We krijgen achtereenvolgens nog Nieuwerkerk, De Jonge Spartaan, Kocatepe en BVCB. We hebben het in ieder geval nu nog in eigen hand (we staan bovenaan van de staartploegen). 4 finales met als doel behoud in de hoofdklasse.
Aanstaande zaterdag rust met het oog op het toernooi bij Smitshoek (2e Paasdag). We zijn titelverdediger en even de gedachten weg van de competitie werkte vorig seizoen ook goed. We wonnen het toernooi en bleven vorig seizoen ook net behouden voor de hoofdklasse.
De zaterdag erop naar Nieuwerkerk. De thuiswedstrijd verloren we net voor tijd met 2-3. Hopelijk valt het kwartje nu net onze kant op. Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in!
Maar van gisteren heb ik wel slecht geslapen .....
Lees verder | Auteur: Pieter | 29 maart 2015 | 0 Reacties